Egy százalék

Az APEH hírei szerint legutóbb az adózóknak csak egyharmada nyilatkozott a civil szervezeteknek adható 1%-ról!

Ha mindenki nyilatkozna, kétszer annyi pénz jutna a civileknek!

Ráadásul a felajánlások megduplázódnak, mert amennyi 1% összejön, még egyszer annyi pénzt pályázati úton kapnak a civilek a Nemzeti Civil Alapon keresztül.

Kérlek tegyétek beszédtémává, tudatosítsátok munkatársaitokban, rokoni és baráti körben, hogy ez nekik semmibe nem kerül, s duplán segíthetnek vele.

Például a SZIKE Egyesületnek (adószám: 18174566-1-42) adott 1 %-ok a helyi komposztálási programok lebonyolítását vagyis a "zöldjavak" visszajuttatását segítik a természet körforgásába, csökkentve ezzel a lerakókra és égetőkbe kerülő hulladék mennyiségét, és az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Akinek a munkáltatója készíti el az adóbevallását (és ez a nagy TÖBBSÉG!), annak febr. 15-ig rendelkeznie kell az adója 1%-áról!

Számos médiakampány témája az 1%, de az ismerőstől kapott levél és főleg a személyes beszélgetés róla ezerszer hatékonyabb.

 

RENDELKEZŐ NYILATKOZATA BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

A kedvezményezett adószáma:1 8 1 7 4 5 6 6 - 1 - 4 2

A kedvezményezett neve: SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület

FONTOS!

A rendelkezés csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a borítékon feltűnteti az ÖN ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT!

Az adózók 2007. évről szóló 2008. évi adóbevallásukban is rendelkezhettek az adójuk 1%-áról. Ilyen címen 176.516,-Ft adományt kaptunk, melyet működési költségeinkre, továbbá komposztálási programok szervezésére és kommunikációra fordítottuk.